Általános Szerződési Feltételek

A jelen Általános Szerződési Feltételek (továbbiakban: ÁSZF) a Mátra-Agro Kft. (továbbiakban: Szolgáltató) által a www.matra-agro.hu weboldalon (továbbiakban: Weboldal) keresztül nyújtott elektronikus kereskedelmi szolgáltatásokat igénybe vevő Ügyfél (továbbiakban: Vásárló) jogait és kötelezettségeit tartalmazza. A Weboldal használatához szükséges azon technikai tájékoztatást, melyet ezen ÁSZF nem tartalmaz, a Weboldalon elérhető tájékoztatások nyújtják. A Felhasználó a Weboldal használatával tudomásul veszi és elfogadja a jelen ÁSZF-ben foglaltakat.

A Szolgáltató adatai:

Név: MÁTRA-AGRO Gépgyártó, -javító, Kis- és Nagykereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság
Székhely és központi telephely: 3200 GYÖNGYÖS,MÁTRAI ÚT 8.
Adószám: 11894548-2-10
Cégjegyzékszám: 10 09 023867
Nyilvántartásba vevő szerv neve: Egri Törvényszék Cégbírósága

Cégvezető: Leskó Ferenc cégvezetés, vevőszolgálat és műszaki üzletág vezető
Telefon: 06 30/239-7136 • E-mail: leskoferenc@matra-agro.hu

Számlavezető Pénzintézet: K&H Bank
Számlaszám: 10400504-05002564

Termékek és készlet

A megjelenített termékek kizárólag online rendelhetők meg. A termékekre vonatkozóan megjelenített árak forintban értendők, tartalmazzák a törvényben előírt áfát, azonban nem tartalmazzák a házhoz szállítás díját. Külön csomagolási költség nem kerül felszámításra. Szolgáltató csak kiskereskedelmi mennyiséget köteles kiszolgálni. A Weboldalon a Szolgáltató részletesen feltünteti a termék nevét, leírását, a termékekről fotót jelenít meg. Amennyiben akciós ár kerül bevezetésre, Szolgáltató teljes körűen tájékoztatja a Vásárlókat az akcióról és annak pontos időtartamáról. A Szolgáltató a Weboldalon nem vezet készletnyilvántartást, esetleges készlethiány esetén a Vásárlót 48 órán belül tájékoztatja a termék elérhetőségéről, beszerzési idejéről illetően, amelynek ismeretében a Vásárló elfogadja az esetleges meghosszabbodott várakozási időt vagy elállhat vásárlási szándékától.

Megrendelés menete

A Weboldalon szabadon böngészhet regisztráció nélkül. Csak a Weboldalunkon – www.shop.matra-agro.hu – keresztül leadott megrendeléseket tudjuk elfogadni. Telefonos rendeléseket nem áll módunkban felvenni. Külön regisztráció nem szükséges a megrendelés előkészítéséhez. Legelső rendelésénél van lehetőség regisztrálni.

A termék melletti ‘Kosárba’ gombra kattintva gyűjtheti össze a megvásárolni kívánt termékeket. A kosár tartalmát megnézheti a jobb felső menüben ‘Kosaram’ menüpontban. Itt a termék nevét és árát valamint mennyiségét láthatja. A mennyiség módosítását átírással, és a zöld frissítés ikon megnyomásával végezheti el. Kuponkód aktiválása alább, a kuponkód beírásával majd ‘Aktiválás’ gombra kattintással történik. Amennyiben több terméket szeretne rendelni úgy az ‘Vissza az áruházba’ gombra kattintva teheti meg. A termékek rendelését a ‘Pénztár’ gombra kattintva tudja elindítani.

A következő lépésként egy adatlapot kell kitöltenie, melyet a számlázás ill. szállítás szempontjából kérünk. Kérjük pontos adatokat adjon meg, mert a rendeléséből készült számla azokat fogja tartalmazni. Amennyiben cég adatot is megad a számlát automatikusan erre állítjuk ki. (A számlán a megrendelő neve nem fog szerepelni.) Amennyiben a számlázási adatok eltérnek a szállítási címtől, úgy a jelölőnégyzetet kipipálva tudja megadni. Egyező szállítási és számlázási cím esetén a jelölőnégyzetet hagyja változatlanul (NEM).

Következő lépés a szállítási mód kiválasztása:

Ezt jelölje abban az esetben ha a termék házhozszállítását szeretné. Webáruházunk nem kalkulál szállítási díjat. A várható szállítási díjról és módokról visszaigazoló levelünkben tájékoztatjuk.

Ezt jelölje ha a terméket valamely Szakkereskedésben veszi át.

Fizetés a termék kézhezvételekor. Személyes átvétel esetén az üzletben, házhozszállítás választásakor pedig a kiszállító futárnak kell fizetni a termék vételárát. Üzleteinkben van lehetőség bankkártyás fizetésre.

Banki átutalás: Előre utalás esetén a küldött díjbekérő alapján tudja az utalást teljesíteni – kérjük az utalás megkezdése előtt várja meg a díjbekérő érkezését. A megjegyzés rovatban közölheti egyéb kéréseit, szállításra vonatkozó igényeit.
Az EGT-n kívüli bármely devizanem, illetve EGT-n belüli EUR devizanemtől eltérő deviza átutalás esetén 0,11%, min. 13 EUR max. 109 EUR-nak megfelő Magyar Forint kerül felszámításra.

Webáruházunk díjai egyedi díjszabásúak, a Weboldalon szereplő díjakat csak Webes rendelés esetén tudjuk biztosítani. Szakkereskedésünkben az árak eltérőek lehetnek. Webáruházi rendelés személyes átvétele esetén nem kötelességünk a vásárolt termék szakszerű bemutatása és összeszerelése. Ezen szolgáltatások a Szakkereskedésben történt vásárlás esetén minden vásárlónak díjmentesen igénybevehetőek. Amennyiben Webes rendelést követően Ön a személyes átvételkor szeretné igénybe venni ezen szolgáltatásunkat, azt a teljes vételár kifizetésén felüli plusz  díj ellenében tudja.

Utolsó lépésként ellenőrizheti személyes adatait és véglegesítheti a megrendelést. A megjegyzés rovatban egyéb közlendőit tüntetheti fel, szállítással, átvétellel vagy a termékkel kapcsolatosan. Ha szükséges a vissza gombbal tud javítani. A rendelés véglegesítéséhez el kell fogadnia az ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEKET és VISSZATÉRÍTÉSI SZABÁLYOKAT, melyet a megadott címszóra kattintva olvashat el és a négyzet kipipálásával fogadhat el.

Megrendelés véglegesítése

Ha mindent rendben talál akkor kattintson a ‘Megrendelés jóváhagyása’ gombra. Ekkor rendszerünk küld Önnek e-mailen egy automatikus visszaigazolást. Ez jelenti a rendelés megérkezését, mely tartalmazza a megrendelés sorszámát amire később hivatkozni tud. Abban az esetben ha az üzemeltető 48 órán belül nem küld visszaigazolást a rendelés fogadásáról a fogyasztó mentesül az ajánlati kötöttség alól. Miután feldolgoztuk megrendelését e-mailen értesítjük 72 órán belül. Amennyiben a megrendelt termékek között van olyan, amit rajtunk kívül álló okok miatt, kiszállítani nem tudunk, mihamarabb értesítjük Önt.

Az adat beviteli hibák javítására az ügyfélszolgálati elérhetőségeken van lehetőség a szerződés teljesítése előtt. Az e-mailben küldött visszaigazolással a Szolgáltató még nem fogadja el a megrendelést, ez még nem jelenti a szerződés létrejöttét, mivel a visszaigazolás mindösszesen a megrendelés a Szolgáltatóhoz való megérkezését igazolja. Így adott esetben tévedésből vagy programhiba miatt visszaigazolt alacsony ár vagy készlethiány esetén a Szolgáltató nem köteles a termék leszállítására a visszaigazolásban foglalt feltételekkel.

A Szolgáltató a Vásárló megrendelését külön értesítő e-mail útján igazolja vissza 72 órán belül, melyben a Vásárlót tájékoztatja egyebek mellett a szerződés létrejöttéről. A megkötött szerződés írásban foglaltnak minősül. A Szolgáltató és a Vásárló között létrejött szerződés nyelve magyar. Más nyelvű szerződéskötésre jelenleg nincs lehetőség. A webáruház a szerződést iktatja (a rendelés szám alapján) és annak tartalmát 5 évig megőrzi.

A szállítás és fizetés módjának és menetének részleteit, valamint aktuális díjait a Weboldal “Szállítás és fizetés” menüpontja tartalmazza.

Tárhelyszolgáltató adatai

 • Dotroll Kft.
 • Cím: 1148 Budapest, Fogarasi út 3-5.
 • E-mail: support@dotroll.com

Jótállás és szavatosság

1. Kellékszavatosság

Milyen esetben élhet a Vásárló a kellékszavatossági jogával?

A Vásárló a Mátra-Agro Kft. hibás teljesítése esetén a vállalkozással szemben kellékszavatossági igényt érvényesíthet a Polgári Törvénykönyv szabályai szerint.

Milyen jogok illetik meg a Vásárlót kellékszavatossági igénye alapján?

A Vásárló – választása szerint-az alábbi kellékszavatossági igényekkel élhet:

Kérhet kijavítást vagy kicserélést, kivéve, ha az ezek közül a Vásárló által választott igény teljesítése lehetetlen vagy a vállalkozás számára más igénye teljesítéséhez képest aránytalan többletköltséggel járna. Ha a kijavítást vagy a kicserélést nem kérte, illetve nem kérhette, úgy igényelheti az ellenszolgáltatás arányos leszállítását vagy a hibát a vállalkozás költségére a Vásárló is kijavíthatja, illetve mással kijavíttathatja vagy – végső esetben – a szerződéstől is elállhat.

Választott kellékszavatossági jogáról egy másikra is áttérhet, az áttérés költségét azonban a Vásárló viseli, kivéve, ha az indokolt volt, vagy arra a vállalkozás adott okot.

Milyen határidőben érvényesítheti a Vásárló kellékszavatossági igényét?

A Vásárló köteles a hibát annak felfedezése után haladéktalanul, de nem később, mint a hiba felfedezésétől számított kettő hónapon belül közölni. Ugyanakkor felhívom a figyelmét, hogy a szerződés teljesítésétől számított két éves elévülési határidőn túl kellékszavatossági jogait már nem érvényesítheti. Használt dolog esetén ez a határidő legfeljebb egy év.

Kivel szemben érvényesítheti kellékszavatossági igényét?

A Vásárló a vállalkozással szemben érvényesítheti kellékszavatossági igényét.

Milyen egyéb feltétele van kellékszavatossági jogai érvényesítésének?

A teljesítéstől számított hat hónapon belül a kellékszavatossági igénye érvényesítésének a hiba közlésén túl nincs egyéb feltétele, ha a Vásárló igazolja, hogy a terméket, illetve a szolgáltatást a Mátra-Agro Kft. vállalkozás nyújtotta. A teljesítéstől számított hat hónap eltelte után azonban már a Vásárló köteles bizonyítani, hogy a Vásárló által felismert hiba már a teljesítés időpontjában is megvolt.

2. Termékszavatosság

Milyen esetben élhet a Vásárló a termékszavatossági jogával?

Ingó dolog (termék) hibája esetén a Vásárló – választása szerint – az 1. pontban meghatározott jogát vagy termékszavatossági igényt érvényesíthet.

Milyen jogok illetik meg a Vásárlót termékszavatossági igénye alapján?

Termékszavatossági igényként a Vásárló kizárólag a hibás termék kijavítását vagy kicserélését kérheti.

Milyen esetben minősül a termék hibásnak?

A termék akkor hibás, ha az nem felel meg a forgalomba hozatalakor hatályos minőségi követelményeknek vagy pedig, ha nem rendelkezik a gyártó által adott leírásban szereplő tulajdonságokkal.

Milyen határidőben érvényesítheti a Vásárló termékszavatossági igényét?

Termékszavatossági igényét a Vásárló a termék gyártó általi forgalomba hozatalától számított két éven belül érvényesítheti. E határidő elteltével e jogosultságát elveszti.

Kivel szemben és milyen egyéb feltétellel érvényesítheti termékszavatossági igényét?

Termékszavatossági igényét kizárólag az ingó dolog gyártójával vagy forgalmazójával szemben gyakorolhatja. A termék hibáját termékszavatossági igény érvényesítése esetén a Vásárlónak kell bizonyítania.

A gyártó (forgalmazó) milyen esetben mentesül termékszavatossági kötelezettsége alól?

A gyártó (forgalmazó) kizárólag akkor mentesül termékszavatossági kötelezettsége alól, ha bizonyítani tudja, hogy:

 • a terméket nem üzleti tevékenysége körében gyártotta, illetve hozta forgalomba, vagy
 • a hiba a tudomány és a technika állása szerint a forgalomba hozatal időpontjában nem volt felismerhető vagy
 • a termék hibája jogszabály vagy kötelező hatósági előírás alkalmazásából ered.
 • A gyártónak (forgalmazónak) a mentesüléshez elegendő egy okot bizonyítania.

Felhívom figyelmét, hogy ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és termékszavatossági igényt egyszerre, egymással párhuzamosan nem érvényesíthet. Termékszavatossági igényének eredményes érvényesítése esetén azonban a kicserélt termékre, illetve kijavított részre vonatkozó kellékszavatossági igényét a gyártóval szemben érvényesítheti.

3. Jótállás

Milyen esetben élhet a Vásárló a jótállási jogával?
Hibás teljesítés esetén szerződés alapján a kötelezett jótállásra köteles.

A Vásárlót milyen jogok és milyen határidőn belül illetik meg jótállás alapján?

Tartós fogyasztási cikkek körét a 151/2003. (IX.22.) Kormányrendelet melléklete tartalmazza, melyekre a jogszabály egy éves kötelező jótállási időtartalmat ír elő. Az egyes termékekre vonatkozó jótálláshoz fűződő jogok köréről minden esetben a jótállási jegyben foglaltak irányadók. A jótállás időtartama alatt a Szolgáltató a jótállási jegyben biztosítottaknak megfelelően vállalja a hibás termék kijavíttatását, amennyiben ez nem lehetséges a cseréjét, vagy van lehetőség árleszállítás kérésére ill. elállásra is.

A jótállás kötelező esetei:

 1. Háztartási készülékek 10 000 Ft eladási ár felett, így különösen hűtőszekrény, fagyasztó, kombinált hűtőszekrény, villanytűzhely, mosógép, centrifuga, szárítógép és ezek bármely kombinációja, mosogatógép, vasaló, vízmelegítő, fűtő-, légkondicionáló- és egyéb légállapot-szabályozó berendezés, porszívó, gőzzel működő tisztítógép, szőnyegtisztító-gép, padlósúroló- és fényesítőgép, varrógép, kötőgép, villanybojler, szivattyú;
 2. villamos energiával működtetett konyhai kisgépek 10 000 Ft eladási ár felett, így különösen mikrohullámú sütő, kenyérsütő, kenyérpirító, kávéfőző, kávéfőzőgép, vízforraló, konyhai robotgép, grillsütő, olajsütő, ostyasütő, fánksütő, gofrisütő, szendvicssütő, elektromos palacsintasütő, elektromos pizzasütő, elektromos rotyogtatófazék, elektromos serpenyő, elektromos popcorn készítő, elektromos kontaktgrill, forgónyárs, mini tűzhely, rizsfőző készülék, tésztafőző, tojásfőző, ételpároló, légkeveréses főzőedény, gyümölcsaszaló;
 3. gázkészülékek 10 000 Ft eladási ár felett, így különösen tűzhely, konvektor, gázkazán, gázbojler, gázgrill, gázzsámoly, gázsütő, gázperzselő, gázlámpa;
 4. motoros kerti gépek és nem motoros kertészeti eszközök 10 000 Ft eladási ár felett, így különösen kapálógép, fűnyíró, fűkasza, tologatós fűnyíró;
 5. motoros kézi szerszámok 10 000 Ft eladási ár felett, így különösen láncfűrész, fúrógép, ütvefúrógép, sarokköszörű, körfűrész, gyalu;
 6. legalább egyéves kihordási idejű gyógyászati segédeszközök és készülékek, valamint napszemüvegek 10 000 Ft eladási ár felett;
 7. egészségmegőrző termékek és eszközök 10 000 Ft eladási ár felett, így különösen elektromos masszírozó, mágneses termék, fényterápiás eszköz;
 8. közlekedési eszközök 10 000 Ft eladási ár felett, így különösen kerékpár, elektromos kerékpár, elektromos roller, quad, motorkerékpár, segédmotoros kerékpár, személygépkocsi, lakóautó, lakókocsi, utánfutós lakókocsi, utánfutó;
 9. motoros vízi járművek 10 000 Ft eladási ár felett;
 10. gyermekgondozási cikkek 10 000 Ft eladási ár felett, így különösen pelenkázó-, illetve mosdató-állvány, babakocsi, magas- és asztalra szerelhető etetőszék, biztonsági gyermekülés;
 11. gyermekmegfigyelő berendezések 10 000 Ft eladási ár felett, így különösen légzésfigyelő, szívhangfigyelő, bébiőrző;
 12. gyermekhinták, csúszdák és hasonló tevékenységet igénylő gyermekjátékok bel- és kültéri, otthoni használatra 10 000 Ft eladási ár felett;
 13. világítástechnikai termékek 10 000 Ft eladási ár felett, így különösen lámpatest, fényforrás;
 14. biztonsági riasztó- és jelzőberendezések 10 000 Ft eladási ár felett;
 15. elektronikus hírközlő végberendezések 10 000 Ft eladási ár felett, így különösen telefon, mobiltelefon, telefax-készülék, több funkciós készülék;
 16. híradástechnikai készülékek 10 000 Ft eladási ár felett, így különösen üzenetrögzítő, kihangosító készülék; műholdvevő és AM Micro antenna rendszerek és ezek részegységei, televízió, projektor, videomagnó, rádió, autórádió, rádiós ébresztőóra, műholdas helymeghatározó, lemezjátszó, szalagos és kazettás magnó, CD-felvevő és lejátszó, DVD-felvevő és lejátszó, játékkonzol, Blu-ray lejátszó és -író, asztali médialejátszó, egyéni hangrendszer, keverőasztal, erősítő, hangszóró, hangfal, mikrofon és fülhallgató, head-set;
 17. információtechnikai készülékek 10 000 Ft eladási ár felett, így különösen asztali számítógép, laptop, note-book, tablet, PDA, monitor, nyomtató, szkenner, fényképezőgép, film- és hangfelvevő kamera, videokamera és camcorder, diktafon, fotónyomtató, film- és diaszkenner, MP3 és MP4 lejátszó, hordozható médialejátszó, pendrive, memóriakártya, akkumulátor-töltő, számológép, zsebszámológép;
 18. irodatechnikai berendezések 10 000 Ft eladási ár felett, így különösen iratmegsemmisítő, fénymásoló, laminálógép;
 19. írásvetítők és filmtechnikai berendezések 10 000 Ft eladási ár felett, így különösen film- és írásvetítő, filmnagyító, filmelőhívó- és filmfeldolgozó készülék;
 20. optikai eszközök 10 000 Ft eladási ár felett, így különösen távcső, látcső, mikroszkóp, teleszkóp;
 21. hangszerek 10 000 Ft eladási ár felett;
 22. órák és ékszerek 10 000 Ft eladási ár felett;
 23. bel- és kültéri bútorok, fekvőmatracok 10 000 Ft eladási ár felett;
 24. mérőműszerek, generátorok, tápegységek 10 000 Ft eladási ár felett;
 25. lőfegyverek 10 000 Ft eladási ár felett;
 26. sporteszközök, vadászathoz és horgászathoz kapcsolódó eszközök 10 000 Ft eladási ár felett;
 27. villamos energiával működtetett szépségápolási eszközök 10 000 Ft eladási ár felett, így különösen hajszárító, hajformázó, testszőrnyíró gép, epillátor, villanyborotva;
 28. nemes és félnemes szőrmésbőrből készült szőrmeruházati termékek 50 000 Ft eladási ár felett;
 29. az előzőekben felsorolt termékcsoportokhoz tartozó termékek tartozékai és alkotórészei 10 000 Ft eladási ár felett.

Mikor mentesül a vállalkozás a jótállási kötelezettsége alól?

A vállalkozás jótállási kötelezettsége alól csak abban az esetben mentesül, ha bizonyítja, hogy a hiba oka a teljesítés után keletkezett.

Felhívom a figyelmét, hogy ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és jótállási igényt, illetve termékszavatossági és jótállási igényt egyszerre, egymással párhuzamosan nem érvényesíthet, egyébként viszont a Vásárlót a jótállásból fakadó jogok az 1. és a 2. pontban meghatározott jogosultságoktól függetlenül megilletik.

Elállási/Felmondási jog

A Vásárló 14 napon belül jogosult indokolás nélkül elállni e szerződéstől. Hasonlóképpen, ha a szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés esetén a szerződés teljesítése megkezdődött, a Vásárló jogosult 14 napon belül indokolás nélkül felmondani a szerződést.

Az elállási/felmondási határidő attól a naptól számított 14 nap elteltével jár le, amelyen a Vásárló vagy a Vásárló által megjelölt, a fuvarozótól eltérő harmadik személy a terméket átveszi.
Több termék szolgáltatásakor az elállási/felmondási határidő attól a naptól számított 14 nap elteltével jár le, amelyen a Vásárló vagy a Vásárló által megjelölt, a fuvarozótól eltérő harmadik személy az utolsó termék átveszi. A Vásárló az elállási/felmondási jogát a megrendelés és a termék átvétele közötti időszakban is gyakorolhatja.

Ha a Vásárló elállási/felmondási jogával élni kíván, elállási/felmondási szándékát tartalmazó egyértelmű nyilatkozatát köteles eljuttatni postai úton az alábbi címre: Mátra-Agro Kft., 3200 Gyöngyös, Mátrai út 8 vagy elektronikus úton: webaruhaz@matra-agro.hu. Ebből a célból felhasználhatja a mellékelt elállási/felmondási nyilatkozat-mintát, amelyet Elállási nyilatkozat letöltése – itt tölthet le (csak a szerződéstől való elállási/felmondási szándék esetén töltse ki és juttassa vissza).

A Vásárló határidőben gyakorolja elállási/felmondási jogát, ha a fent megjelölt határidő lejárta előtt elküldi elállási/felmondási nyilatkozatát.

Az elállás/felmondás joghatásai

Ha a Vásárló eláll ettől a szerződéstől, haladéktalanul, de legkésőbb a Vásárló elállási nyilatkozatának kézhezvételétől számított 14 napon belül visszatérítjük a Vásárló által teljesített valamennyi ellenszolgáltatást, ideértve a fuvarozási költséget is (kivéve azokat a többletköltségeket, amelyek amiatt merültek fel, hogy a Vásárló az általunk felkínált, legolcsóbb szokásos fuvarozási módtól eltérő fuvarozási módot választott). A termék visszaküldésének közvetlen költsége a Vásárlót terheli. A visszatérítés során az eredeti ügylet során alkalmazott fizetési móddal egyező fizetési módot alkalmazunk, kivéve, ha a Vásárló más fizetési mód igénybevételéhez kifejezetten a hozzájárulását adja; e visszatérítési mód alkalmazásából kifolyólag a Vásárlót semmilyen többletköltség nem terheli.

A kiszállítás során át nem vett csomagok – amelyek visszakerülnek telephelyünkre – szállítási és utánvét költsége a Vásárlót terheli.

A visszatérítést mindaddig visszatarthatjuk, amíg vissza nem kaptuk a terméket, vagy a Vásárló nem igazolta, hogy azt visszaküldte: a kettő közül a korábbi időpontot kell figyelembe venni.

A Vásárló köteles számunkra a terméket indokolatlan késedelem nélkül, de legkésőbb elállási nyilatkozatának közlésétől számított 14 napon belül visszaküldeni vagy átadni. A határidő betartottnak minősül, ha a 14 napos határidő letelte előtt elküldi a terméket. A visszatérítés során az eredeti ügylet során alkalmazott fizetési móddal egyező fizetési módot alkalmazunk, kivéve, ha a Vásárló más fizetési mód igénybevételéhez kifejezetten a hozzájárulását adja; e visszatérítési mód alkalmazásából kifolyólag a Vásárlót semmilyen többletköltség nem terheli. A Vásárló kizárólag akkor vonható felelősségre a termékben bekövetkezett értékcsökkenésért, ha az a termék jellegének, tulajdonságainak és működésének megállapításához szükséges használatot meghaladó használat miatt következett be.

A Vásárló elállási jogát 45/2014 (II.26.) Kormány rendelet szabályozza.

Adatvédelem

Adatvédelmi szabályzatunk ide kattintva olvasható ↵

Felelősség

A Weboldalon található információk jóhiszeműen kerültek felhelyezésre, azonban azok kizárólag tájékoztató célt szolgálnak, az információk pontosságáért, teljességéért Szolgáltató nem vállal felelősséget. A termékek adatlapján megjelenített képek eltérhetnek a valóságostól, illusztrációként szerepelhetnek. Nem vállalunk felelősséget a Weboldalon megjelenő kép és a termék tényleges kinézete miatti különbözőség miatt.

Amennyiben a Szolgáltató minden gondossága ellenére hibás ár kerül a Weboldalon felületére, különös tekintettel a nyilvánvalóan téves, pl. a termék közismert, általánosan elfogadott vagy becsült árától jelentősen eltérő, esetleg rendszerhiba miatt megjelenő árra, akkor a Szolgálatató nem köteles a terméket hibás áron szállítani, hanem felajánlhatja a helyes áron történő szállítást, amelynek ismeretében a Vásárló elállhat vásárlási szándékától.

A Vásárló a Weboldalt kizárólag a saját kockázatára használhatja, és elfogadja, hogy Szolgáltató nem vállal felelősséget a használat során felmerülő vagyoni és nem vagyoni károkért. Szolgáltató kizár minden felelősséget a Weboldal használói által tanúsított magatartásért. A Vásárló teljes mértékben és kizárólagosan felelős saját magatartásáért, Szolgáltató ilyen esetben teljes mértékben együttműködik az eljáró hatóságokkal a jogsértések felderítése végett. A Vásárló által a Weboldal használata során esetlegesen elérhetővé tett tartalmat a Szolgáltató jogosult, de nem köteles ellenőrizni, és a közzétett tartalmak tekintetében a Szolgáltató jogosult, de nem köteles jogellenes tevékenység folytatására utaló jeleket keresni. Amennyiben a Vásárló a Weboldalon kifogásolható tartalmat észlel, köteles azt haladéktalanul jelezni Szolgáltatónak. Amennyiben Szolgáltató jóhiszemű eljárása során a jelzést megalapozottnak találja, jogosult az információ haladéktalan törlésére vagy annak módosítására.

A Vásárló felelőssége, hogy az általa megadott személyes adatok (szállítási, számlázási cím és név) pontosan kerüljenek bevitelre. A Vásárló a megrendelésével tudomásul veszi, hogy a Szolgáltató jogosult a hibás vagy pontatlanul megadott adatokból eredő minden kárát és költségét a Vásárlóra hárítani. A Szolgáltatót a Vásárló által pontatlanul megadott adatokért semmilyen felelősség nem terheli. Az adatbeviteli hibák javítására a felhasználó fiókban vagy ügyfélszolgálati elérhetőségeken van lehetőség a szerződés teljesítése előtt.

Felhívjuk a figyelmét arra, hogy a rosszul megadott e-mail cím vagy a postafiókhoz tartozó tárhely telítettsége a visszaigazolás kézbesítésének hiányát eredményezheti és meggátolhatja a szerződés létrejöttét.

Panaszkezelés, vitarendezés

A panaszok bejelentése az alábbi elérhetőségeken történhet:

Mátra-Agro Kft.
Cím: 3200 Gyöngyös, Mátrai út 8.
Telefon: +36 30 767-7575
Email: webaruhaz@matra-agro.hu
Postacím: 3200 Gyöngyös, Mátrai út 8.

Online vitarendezési plattform ITT elérhető.  

Vagy az alábbi hatóságnál:

Fogyasztóvédelem

Heves Megyei Kormányhivatal Közlekedési Műszaki Engedélyezési és  Fogyasztóvédelmi Főosztály Fogyasztóvédelmi Osztálya
Telefonszám: +36 (36) 515-598
Telefax: +36 (36) 510-698
E-mail: fogyved@heves.gov.hu
Cím: 3300 Eger, Kossuth Lajos út 9.
Levelezési cím: 3301 Eger, Pf.: 81

A szolgáltató székhelye szerinti békéltető testület elérhetőségei (fogyasztói jogvita esetén)

Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara által működtett Békéltető Testület
Cím: 3300 Eger, Hadnagy utca 6. földszint
Telefon: +36 36 416-660/105 mellék
E-mail: bekeltetes@hkik.hu
Postacím: 3300 Eger, Postafiók 440.

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kereskedelmi és Iparkamara által Működtetett Békéltető Testület
Cím: 5000 Szolnok, Verseghy park. 8. III. emelet 303-304. szoba.
e-mail: bekeltetotestulet@iparkamaraszolnok.hu
telefon: 20/373-2570

Érvényesség

A jelen szerződésben foglaltak – így a megrendelésre vonatkozó feltételek is -, továbbá a Weboldalon feltüntetett árak csak és kizárólag a Weboldalon keresztül történő vásárlás (interneten keresztül történő megrendelés) esetén érvényesek. A Vásárló a regisztrációval, illetve a megrendeléssel tudomásul veszi és elfogadja a jelen szabályzatban foglalt valamennyi feltételt
A jelen ÁSZF-ben nem szabályozott kérdésekben különösen, de nem kizárólagosan a Magyar Köztársaság Polgári Törvénykönyvéről szóló 2013. évi V.  törvény, az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény, valamint a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet szabályai az irányadóak.